maanantai 24. helmikuuta 2020

Krapu: Aalto, soutaa ja myrsky

Melontareissu

Keski-ikäinen mies työnsi kajakkinsa nokka edellä veteen. Hän pujottautui istuinaukkoon ja ähelsi aukkopeitettä kiinni ennenkuin kajakki hörppäisi vettä. Perä jo kahisi rantahiekkaa vasten. Kajakki uhkasi kääntyä poikittain aaltoihin. Hän sai aukkopeitteen kiinni ja alkoi meloa. Aallokko oli isoa.

Hetken päästä vastaan tuli soutuvene. Soutaja kysyi tarvitaanko apua. Keski-ikäinen mies heilautti vain melaa kiitokseksi ja meloi edelleen. Eihän tämä nyt sentään myrsky ollut. 

Keski-ikäinen mies ohitti niemenkärjen ja joutui kääntämään sivu aallokkoon. Nyt tarvittiin kokemusta jota hänellä ei ollut. Hän laski aaltoja. Oliko joka seitsämäs isompi? Muutama vyöryi yli kajakin kastellen melojan.


No nyt hänellä oli kokemusta.

14 kommenttia:

 1. Tästä tuli mieleen äitini hokema: "Opissa se on variksenpoikakin tuulessa".
  Hyvää tätä viikkoa sinne!

  VastaaPoista
 2. Kyllä aallot isolla järvellä yllättävät kokeneenkin melojan saati aloittelevan. Eikä niitä tarvitse laskea, kyllä ne isoja on joskus kaikki :)

  ps. melontakokemusta minulla on n 40 vuotta, nyt polvi ei taivu kajakkiin mutta katsotaan leikkauksen jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Selvisin kuitenki hyvin ja nautin aalloista suunnattomasti. Tuo satasanaa ei oikein riitä kuvaamaan tuota melonta retkeä. Meloin Pistohiekalta kohti Puumalaa. Välillä toki joutui viettämään yhden yön riippumatossa.

   Poista
 3. Minua ei saisi kajakkiin, vaikka pyssyllä uhattaisiin. Kerran olen kokeillut, ei ollut minun juttuni.

  Kravustasi välittyi hyvin veden voima.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Susu. Kajakki on loppujenlopuksi yllättävän vakaa. Vain sinne meno ja pois tulo ovat "kriittisiä" hetkiä... Ja isot aallot... ja....

   Poista
 4. Kokemusta saa vain harjoittelemalla uskosti. Sen verran olen melonut, ettei ainakaan koskessa kannata päästää kanoottiaan poikittain.
  Saattoipa tarinan melojakin saada vettä niskaansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sitä vettä tuli niskaan. Sen verran isot oli aallot. Ja aukkopeitto ei jostainsyystä oikein pitänyt vettä. Täytyi tyhjentää kaatamalla.

   Poista
 5. Saispa kerran kokeilla. Soutanut olen monissa aallokoissa, mutta kajakki... tuntuu huteralta.

  VastaaPoista
  Vastaukset

  1. Ilmanmuuta kokeilemaan. Melontaseurat pitävät kursseja. Hankalia hetkiä ovat kajakkiin meno ja pois nousu. Suosittelen kokeilemaan ja varoituksen sana. Siihen jää koukkuun.

   Poista
 6. Kokeusasintuntijuutta tämäkin :)

  VastaaPoista
 7. Elävästi kerrottu, näin silmissäni melojan seikkailuineen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellisuus oli kylläkin hiukan jännittävämpi. Sanat loppui kesken.

   Poista