maanantai 9. maaliskuuta 2020

Krapu: Ikä, vanha, vainaja

Jatkoa tarinaan    https://paavokin.blogspot.com/2020/02/tulipa-mieleen-hautausmaallla.html

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SaarnaKirkkoherra Pietari Paavonpoika nousi uuden seurakuntansa kirkon saarnastuoliin. Kirkkosali oli aivan täysi. Hän katsoi kirkkoväkeä hetken hiljaa. Ja aloitti saarnansa:

   ”Hyvät seurakuntalaiset.

     Kävelin viime viikolla tuolla seurakunnan hautausmaalla. Siellä oli yksi vanha hautakivi joka järkytti minua. Haudassa lepäsi vainaja jolla oli sama nimi kuin minulla. Hän oli syntynyt samana päivänä kuin minä. Tänään olemme saman ikäisiä kuin hän oli jättäessään tämän maallisen vaelluksensa. Vain tasan sata vuotta erottaa meidät. Ja hän oli tämän Pirunvuoren seurakunnan kirkkoherra. Tunnen itseni tänään liian vanhaksi.”


Kirkkoherra katsoi hiljaista kuulija kuntaansa ja laskeutui alas saliin saarnastuolista ja asteli sakastiin, istuutui tuolille eikä enää liikkunut.

14 kommenttia:

 1. Lieneekö hieman yliluonnollisia tapoja ja kykyjä Pirunvuoren seurakunnassa.

  VastaaPoista
 2. Pastorin hautausmaalla näkemä teksti toimi tavallaan psyykedeelinä. Vaikutti erittäin vahvasti hänen mieleensä, jopa niin, että kuoli, kuten sata vuotta sitten kirjoitettu oli.
  Jännä juttu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se varmaan meni. Niin se oli hiukan ajatuksissa

   Poista
 3. Voi, hurja tarina. Tuommoinen löytö kammottaisi ketä tahansa. Toivottavasti kirkkoherra herää eikä kuollut kuten kaimansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämmöinen ajatus tuli hautuumaalla kuljeksiessa kun löysin haudan jossa lepäsi 11 päivää vaille 100 vuotta mua ennen syntynyt.

   Poista
 4. Psyyke teki tehtävänsä Pirunvuoren sakastissa. Jännä juttu :)

  VastaaPoista
 5. Hui... Kauhua ja draamaa kerrakseen!

  VastaaPoista
 6. Hurja tarina, mukavaa kun sai jatkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse asiassa kirjoitin tuon alkuperäisen jutun ensin haaste "muottiin" mutta sitten aattelin että ei kuitenkaan natsaa haastesanat ja lisäilin hiukan tarinaa. Mutta kuinkas sitten kävikään?

   Poista